Fremme følelsesbevisstheten

Om dette verktøyet

Å fremme følelsesbevissthet hos barn kan bidra til større grad av følelsesregulering hos barnet. Når barnet gjenkjenner egne følelser i kroppen og etter hvert kan sette ord på dette, kan barnet lettere regulere seg selv eller kommunisere til foreldrene at det trenger hjelp til å f.eks. roe seg ned. Følelsesbevissthet kan bidra til å utvikle egenomsorg, men også til å utvikle forståelse og empati rettet mot andres følelser. Første steg mot å bli bevisst egne følelser kan være å gjenkjenne dem. De fleste små barn har erfaring med følelsene glad, redd, sint og trist. Ta utgangspunkt i hvordan disse følelsene oppleves kroppslig.

sanity imagesanity image

HVORDAN GÅR JEG FREM?

  • STEG 1: Fortelle barnet ditt om de fire ulike følelsene nevnt over, og at disse følelsene ofte kan oppleves litt forskjellig i kroppen. Skriv følelsene opp som en liste og be barnet ditt gi de ulike følelsene en farge. Skriv eventuelt opp navnene på følelsene i fargen som barnet har valgt.

  • STEG 2: Be barnet ditt beskrive hvordan de ulike følelsene kjennes i kroppen. For eksempel at det kribler i magen når glad. Koker i hodet når sint.
sanity imagesanity image
  • STEG 3: Tegn en figur. Be barnet tegne inn det ansiktet som passer best på den følelsen barnet har nå, eller i en situasjon der barnet kjente på en sterk følelse.

  • STEG 4: Be barnet deretter tegne inn den eller de fargene som passer for den/de følelsene de har nå og hvordan dette kjennes ut i kroppen.

  • STEG 5: Anerkjenn og normaliser barnets følelser og ha en samtale rundt barnets tegning og opplevelse av egne følelser.
sanity imagesanity image

📞 Bestill time med psykolog: 24 07 60 09

Gå til alle verktøyene!

SELVMEDFØLELSE - Å MØTE SEG SELV MED GODHET

I en travel og hektisk hverdag, eller gjennom en tung periode i livet, er det viktig å møte seg selv med omsorg, godhet og aksept, slik som man gjerne møter andre når de har det vanskelig. I denne øvelsen skal du utforske hvordan du selv kan gi deg omsorg og støtte når du har det vanskelig eller kjenner deg stresset.

TRAPPESTIGEN MOT ANGST

Trappestigen er et verktøy for å redusere angsten hos barn ved gradvis eksponering. Her skal barn lære seg å stå stå opp imot angsten, og bli belønnet for det.