Psykologtjeneste til barn/ungdom mellom 12 til og med 15 år

Tjenesten skal bidra til å gjøre det enklere for unge mellom 12 til og med 15 år å forebygge psykiske utfordringer.

Tidlig innsats er viktig for å forhindre at vanskene ikke vedvarer inn i voksenlivet og vokser seg større. Tidlig hjelp og støtte øker i tillegg sjansen for at man raskere blir bedre, og det kan bidra til at man lærer å mestre utfordringer bedre.

sanity imagesanity image

Vi tilbyr hjelp med alle vanlige problemstillinger

✓ stress

✓ skolevegring

✓ selvbilde

✓ ensomhet

✓ angst

✓ nedstemthet

✓ sosiale vansker

✓ problemer i familien

✓ livskriser

✓ vurdering av henvisning til spesialisthelsetjenesten

Hva er rammene for tilbudet?

Tilbudet er ment for ungdom i alderen 12 til og med 15 år som ønsker samtale med psykolog på video. Dette er et dropin-tilbud som skal hjelpe med milde til moderate psykiske utfordringer, ikke erstatte behandling for alvorlig problematikk. Er du usikker på om dette tilbudet er for deg? Vår første samtale er typisk en vurderingssamtale hvor psykologen kartlegger og vurderer om dette er riktig tilbud for deg eller om du kan få bedre hjelp ved andre instanser.

Foreldrene booker time på vegne av barnet/ungdommen for å gi samtykke til behandling. Er personen over 16 år trenger man ikke samtykke fra foreldre.

Tjenesten er kostnadsfri for deg som er Barneforsikringskunde hos Gjensidige.

Omfang:

  • Inntil fem konsultasjoner med psykolog på video

Varighet på samtalen:

  • 45 minutter

Slik fungerer det

Last ned appen

Download on the App Store
Get it on Google Play

Bestill time

Registrer deg med BankID, legg inn rabattkoden "unghelse" og bestill psykologtime.

Trykk deg inn på samtalen

Trykk deg inn på lenken til videosamtalen når timen din starter. Du vil få tilsendt lenken 1 time før på SMS.

Slik går du frem

  • Last ned Dr.Dropin-appen
  • Trykk på «Forsikring og rabattkode»
  • Trykk på "Legg til avtale" og "Rabattkode"
  • Skriv inn rabattkoden: unghelse
  • Gå tilbake til forsiden, klikk på "psykologi" og deretter trykk "barn og unge med familie"
  • Når du skal bekrefte bestillingen vil du se at timen din er gratis
  • Bekreft bestillingen
sanity imagesanity image

Et tilgjengelig tilbud med kort ventetid er ikke det samme som et akuttilbud.

Dette er ment å være et lavterskeltilbud for barn og unge med foreldre for å raskt få hjelp med milde til moderate psykiske vansker. Tilbudet er ikke ment for personer med alvorlig problematikk eller de som allerede har et behandlingstilbud i det offentlige.

Ved akutt fare, ring 113.

Hvis du trenger å snakke med noen øyeblikkelig kan du ta kontakt med Mental Helse sin hjelpetelefon på 116 123.


Husk at det er mange som kan og vil hjelpe deg. På Helsenorge.no kan du lese mer om hvor du kan få hjelp hvis du har selvmordstanker eller er bekymret for noen du er glad i.

Samtykke til helsehjelp

Våre psykologer har taushetsplikt

Psykologen har taushetsplikt og har ikke har lov til å fortelle videre hvorfor du har oppsøkt hjelp eller hva dere har snakket om i timen.

Noen ganger må allikevel helsepersonell gi informasjon videre, for eksempel til politiet eller til barnevernet, hvis det er fare for at du kan skade deg selv eller andre, eller hvis det er tydelig at du ikke har det bra hjemme. Men vi gjør ikke dette uten at du får vite det først.

Barn/ungdom mellom 12 og 16 år

Foreldre eller andre som har foreldreansvaret må si ja til helsehjelp for pasienter under 16 år. Ved bestilling på vegne av barnet ditt gir du samtykke til helsehjelp i det du bekrefter bestillingen. Etter samtykke er gitt gjennomføres samtalen med kun psykolog og ungdom/barn til stede.

Hvis du er mellom 12 og 16 år, kan du be om at foreldrene dine ikke skal kontaktes. Det er likevel helsepersonellet som skal bestemme i disse tilfellene.

Ungdom over 16 år

Er du over 16 år, blir ikke opplysninger om deg delt med foreldrene dine uten at du har sagt ja til det.

Noen ganger trenger helsepersonellet å gi opplysninger til foreldrene dine, selv om du er over 16 år, hvis informasjonen er nødvendig for at foreldrene dine skal kunne oppfylle foreldreansvaret sitt. I slike tilfeller skal du få informasjon om at helsepersonellet kontakter foreldrene dine.

Verktøy og selvhjelp for barn og familier

Vi har hjemmeoppgaver og mestringsverkstøy tilgjengelig for barn og deres familier. Verktøyene brukes for å få bedre utbytte av behandling med psykolog og inneholder engasjerende faginnhold, øvelser og oppgaver. Last ned verktøy og oppgaver under.

Se alle verktøyene her

LIVSHJULET - ARBEID MED SELVFØLELSEN

Selvtillit handler om troen på det man gjør, mens selvfølelsen handler om troen på den man er. Selvtilliten endres derfor etter hvilke situasjoner man står ovenfor, mens selvfølelsen gjerne er mer stabil. I dette verktøyet skal vi se på hvorfor det er viktig å vite forskjellen.

TRAPPESTIGEN MOT ANGST

Trappestigen er et verktøy for å redusere angsten hos barn ved gradvis eksponering. Her skal barn lære seg å stå stå opp imot angsten, og bli belønnet for det.