Følelsestermometeret

Om dette verktøyet

Når barnet opplever sterke følelser kan det være verdifullt at barnet viser de voksne hvor kraftig følelsen oppleves. Det kan gjøres på et følelsestermometer, hvor barnet graderer følelsesstyrken på en skala fra 0-10, hvor null er minst og 10 er sterkest. Vi har erfaring med at barn, selv de yngste, kan forstå likningen mellom temperaturen på et termometer og intensiteten til følelsene de selv føler.

sanity imagesanity image

HVORDAN GÅR JEG FREM?

  • STEG 1: Vær oppmerksom på situasjoner der barnet ditt virker følelsesladet eller har en viss holdning overfor noe.

  • STEG 2: Vis en tegning av et termometer, enten på papir eller på skjerm. Forklar barnet at dette er et spesielt type termometer som er forskjellig fra et vanlig termometer som brukes til å måle temperaturen. Termometeret kan nemlig måle følelsene de kan føle på et gitt tidspunkt eller i en gitt situasjon.

  • STEG 3: Be barnet ditt om å uttrykke hvordan de har det for øyeblikket (for eksempel lykkelig, glad, rolig, nervøs, opprørt, trist eller sint). Be deretter barnet velge en styrke på følelsene. Her kan de sette et kryss eller tegne en smiley som de plasserer på følelsestermometeret.

  • STEG 4: Oppmuntre barnet til å begrunne styrken ved å fortelle hvordan det føles og hvorfor de føler seg slik.

Trykk her for mal til "følelsestermometeret"

📞 Bestill time med psykolog: 24 07 60 09

Gå til alle verktøyene!

GOD PROBLEMLØSNING

Alle familier møter på vanskeligheter seg imellom eller med eksterne faktorer. Ofte kan det ende i frustrasjon, men med gode felles evner til å samarbeide og løse problemer kan det ha motsatt virkning. Det kan skape forståelse, enighet og styrke familien.

TILBRINGE KVALITETSTID SAMMEN

Det er viktig å prioritere å sette av tid til å leke og ha det moro med barnet sitt i en hektisk hverdag. Hensikten med dette verktøyet er å vise deg hvordan du kan gjøre dette på en lettvint og morsom måte.