Trening på vanskelige sosiale situasjoner gjennom VR

Mange kan kjenne på ubehag i sosiale situasjoner i løpet av livet, og det kan virke utfordrende å gjøre noe med dette. Hos oss kan du nå øve på sosiale situasjoner i VR, i samråd med en psykolog, for å ta det første skrittet mot en litt enklere hverdag.

  • Utviklet i tett samarbeid med våre psykologer
  • Øv på jobbintervju, presentasjoner eller samtale med leder
  • Få tilbakemelding og hjelp fra våre psykologer

Start med psykologsamtale, og finn ut sammen om VR-trening er riktig for deg

Bestill time

Tilpasset deg

Ved hjelp av kunstig intelligens kan situasjonene tilpasses deg. Du kan for eksempel velge temaet for samtalen din eller hvilken jobb du har søkt på.

Samtaler i VR

I VR møter du karakterer som lytter til det du sier og svarer deg. På den måten kan du ha samtaler som ligner på de du ville hatt i det virkelige liv.

Oppfølging

Terapien fortsetter sammen med psykologen din, og VR-treningen blir et verktøy du bruker i timene med psykologen for å øve på situasjoner du møter på jobb.

Se prisliste

Hva er VR?

VR står for Virtual Reality, eller virtuell virkelighet på norsk. VR lar brukere oppleve virtuelle situasjoner i tre dimensjoner ved hjelp av VR-briller. Brillene har skjermer i hele synsfeltet og bevegelsessensorer som gir brukeren en følelse av å være tilstede i det simulerte miljøet. Dette gjør at vi kan bruke VR for å gi den samme treningen som man kunne gjort «i det virkelige liv».

Situasjoner du kjenner igjen

Sammen med psykologen din finner du ut hvilke situasjoner som er relevante for deg å øve på. Du kan bl.a. øve på

  • Jobbintervju
  • Samtale med leder
  • Presentasjon i klasserom
  • Presentasjon i auditorium
  • Presentasjon i gruppemøte

Hvordan få tilbake mestringsfølelsen

For å bli mer komfortabel i situasjoner du møter på jobb er samtaler med en psykolog kombinert med gradvis trening på jobb situasjoner en vanlig tilnærming. VR-trening kan være med på å redusere barrierene fordi man selv kan velge tempo, fremdrift og hvor ofte man trener.

Hos Dr. Dropin Psykologi velger du selv, sammen med psykologen din, hvilken tilnærming som passer deg best:

1. Tradisjonelt forløp hos psykolog

2. Forløp hos psykolog kombinert med VR-trening

Hvorfor VR-trening

VR-trening kan være mer praktisk og tilgjengelig for mange, hvis man vegrer seg veldig for å skulle oppsøke sosiale situasjoner «i det virkelige liv». VR-trening kan også senke terskelen for å komme i gang når man vet at det bare er en simulering. Med VR-trening får du også mulighet til å bli kjent med ubehaget du føler i et trygt miljø hvor psykologen din er tilstede.


Vår VR-løsning er utviklet i tett samarbeid med våre psykologer og menneksker som vil bli mer trygge i situasjoner på jobb. Alle våre VR-kvalifiserte psykologer har selv øvd på sosiale situasjoner i VR, og kan anbefale scenarioer samt hvordan man kan gå frem for å få det meste ut av VR-treningen.


Skreddersy VR-treningen

Ved hjelp av KI (kunstig intelligens) kan du ha naturlige samtaler med karakterene du møter i VR. Du kan velge mellom å lede samtalen selv, eller la dem ta styringen. De lytter til det du sier, og svarer deg. Snakk om været, spør dem om livene deres eller snakk om dine interesser – det er helt opp til deg.

Du får selv muligheten til å tilpasse situasjonene, slik at de blir enda mer relevante for deg. Du kan for eksempel velge hvilken stilling du har søkt på i jobbintervjuet, eller laste opp presentasjonen din og presenter foran et fullt auditorium i VR.

Finn en time som passer for deg

Våre psykologer som tilbyr VR-trening

Rikke

Med genuinitet, varme og aksept ønsker Rikke at det skal føles trygt å utforske vanskelige temaer i terapirommet. Dette kan for eksempel være fastlåste tanker og følelser, gjentagende livsmønstre og reaksjoner på vonde hendelser. Sammen vil dere finne mål for terapien, samt den tilnærmingen og det tempoet som passer best for deg.



Ofte stilte spørsmål

Q: Hvordan vet jeg om VR-trening er rett for meg?

A: Å øve på sosiale situasjoner i VR kan være hjelpsomt for mange, enten man har en diagnose eller ikke. Før VR-treningen har man alltid en time hos en psykolog for å finne ut hva som passer best for deg. Hvis du er interessert i å høre mer om VR-trening eller tror at det er noe for deg, kan du bestille time hos en av våre psykologer.

Q: Hvor lenge varer en trening i VR?

A: Du styrer alltid selv hvor lenge du trener, og kan avslutte treningen når som helst underveis. Noen føler kanskje at de får nok etter fem minutter i et simulert jobbintervju, mens andre gjerne tar en halvtime av gangen.

Q: Hvor ofte må jeg trene i VR?

A: Sammen med psykologen kommer dere frem til hvor mye og hvor ofte du burde trene.

Q: Hvordan velger jeg intensitet?

A: Du velger alltid intensitetsnivå selv før du begynner med treningen. Hvis du opplever at treningen er for intens vil du alltid kunne gå tilbake og velge en lavere intensitet. Psykologen kan også hjelpe deg med å finne ut hvilket nivå som passer deg best.

Q: Hvilke sosiale situasjoner kan jeg øve på?

A: Når du bruker VR-brillene kan du velge mellom ulike sosiale situasjoner som du blir eksponert for:

Sosial – middagsselskap eller mingle på fest.

Jobb – jobbintervju, jobbmøte, samtale med kollegaer, samtale med en leder eller presentasjon i et auditorium.

Skole – gruppearbeid, presentere foran klassen eller samtale med lærer.

Q: Hvordan bestiller jeg VR-trening?

Bestill time