Parterapi

I parterapi er fokuset å arbeide med forholdet – enten om man er ektefeller, kjærester eller samboere. Målet vil være å skape større forståelse, vise mer raushet, bedre uttrykke egne behov og styrke kommunikasjonen man har med hverandre.

Hvem er parterapi for?

Man kan ha ulike forutsetninger for å ønske å starte med parterapi. Noen ønsker å håndtere problemer eller reparere etter konflikter som allerede har oppstått i forholdet. Andre ønsker derimot å forebygge problemer eller styrke en allerede god relasjon. Eksempler på vanlige problemstillinger i parforholdet vi kan hjelpe med er:

💭 Relasjonelle mønstre
💭 Tilknytning
💭 Kommunikasjonsvansker
💭 Sjalusi
💭 Seksuelle problemer
💭 Rollekonflikter

Hvordan fungerer parterapi?

I parterapi vil dere sammen møte en av våre psykologer. Etter at problemstillingen for terapien er identifisert vil psykologen bidra til at denne utforskes og forstås fra begges perspektiver. Avhengig av hva dere ønsker å jobbe med kan psykologen foreslå ulike øvelser eller oppgaver dere kan trene på i og mellom timene. Vi tilbyr parterapi både i vår klinikk i Kirkegata 1-3, og over video.

Vi anbefaler at første konsultasjon varer i 75 min. I oppfølgingstimene kan du velge mellom en samtale på 75 min eller 45 min.

Parterapi i klinikk

75 min: 2595,–
45 min: 1695,–

Parterapi over video

75 min: 2495,–
45 min: 1595,–

Bli kjent med våre parterapeuter

Benjamin er autorisert psykolog med flere års erfaring innenfor spesialisthelsetjenesten og familievernet. Han har god erfaring med å jobbe med par og de ulike problemstillingene man møter på i parlivet. Et parforhold krever innimellom litt ekstra arbeid, og det er ikke alltid like lett å vite hvor man skal begynne. Kanskje har dere kjørt dere litt fast i et spor, eller står ovenfor en utfordring dere ikke vet hvordan dere skal ta tak i. Da kan det hjelpe å snakke med en som kan bistå på veien videre.


I terapirommet er Benjamin opptatt av å møte par på en respektfull, ikke-dømmende og varm måte. Terapirommet skal være et sted hvor dere sammen kan balansere alvor og humor, samtidig som dere skal kunne komme til kjernen av deres vansker. Benjamin har troen på at dere sammen finner ut hva som passer for deres forhold, og at dere kan bli utfordret til å gjøre de nødvendige endringene etter en samtale med ham. Her skal det være lov til å prate om alt!

BenjaminBenjamin
Benjamin

Thomas er autorisert psykolog og har jobbet i lavterskeltjenester og i spesialisthelsetjenesten. Han har erfaring med både barn, ungdom og voksne og har bred kompetanse innen utredning og behandling av psykiske lidelser. Han har også tatt en doktorgrad i psykologi, der han forsket på viktigheten av å utforske klientens behov og la dette være styrende for terapiforløpet.

Thomas er opptatt av å forstå klientens unike perspektiv, for å hjelpe med å utforske og sette ord på det som er vanskelig. For å få til det er det viktig å skape et trygt samtaleklima, der nysgjerrighet, aksept og åpenhet er i fokus.

ThomasThomas
Thomas

Nysgjerrig? Last ned appen vår for å komme i gang

  • Download on the App Store
  • Get it on Google Play
sanity imagesanity image