Melasma

Melasma er en vanlig tilstand som gir økt pigmentering (hyperpigmentering) i ansiktet - gjerne i form av symmetrisk brun pigmentering særlig på kinn, overleppe og panne. De fleste får økte plager om sommeren, og avbleking av hyperpigmenteringen om vinteren. Dette forårsakes ofte som følge av hormonelle endringer og eksponering for sollys. Melaplasma er harmløst men kan være sjenerende for de som har det. Våre hudleger kan hjelpe deg med å se på ulike typer behandling tilpasset din hud.

Hvordan behandle Melasma

Det vanlige rådet er å unngå solen og begynne å holde øye med hvilke typer kosmetikk som kan irritere huden din og også vurdere lokalbehandling med Retin-A, hydroquinone eller kortikosteroider etter graviditet. Et annet alternativ kan være å prøve en annen type prevensjon.

Prognose

Melasma går ofte helt eller delvis vekk av seg selv. Noen ganger forsvinner det for så å komme tilbake under neste graviditet, eller ved endring av type prevensjon. Dersom det kommer tilbake kan det vare i mange år eller bli permanent.

Se hvordan Dr. Dropin kan hjelpe deg

Hos Dr.Dropin kan du komme til erfarne hudspesialister som kan diagnostisere og behandle alle hudlidelser. Dr.Dropin er opptatt av å tilby gode hudtjenester til en fast og forutsigbar pris, og med kort ventetid.

Les mer om Dr. Dropin Hud

Book time med hudlege nå.
sanity imagesanity image

Opplever du hudproblemer, men usikker på hva det er?

Last ned appen for å bestille en videokonsultasjon!

  • Download on the App Store
  • Get it on Google Play
sanity imagesanity image