Korona: Har du symptomer på luftveisinfeksjon ber vi deg ta en hurtigtest før konsultasjon hos lege i vanlig klinikk. Ved positiv hurtigtest eller kjent covid smitte med ønske om legetilsyn, ber vi deg booke time i vår Luftveisklinikk på Frogner. Les mer
  • no
  • en
Bestill time
  • no
  • en
Bestill time

Diagnostisk ultralydundersøkelse

Ultralyd brukes som et verktøy i undersøkelsen for et mer presist bilde av tilstanden til muskler, sener, ligamenter, bindevev og slimposer. En rask avklaring og riktig diagnose vil hjelpe behandleren med å sette i gang med de riktige tiltakene mer effektivt.

Bestill time

*Pris for alle tilleggstjenester er 300,-. Disse kjøpes i anledning time hos fysioterapeut eller kiropraktor. Total pris 795,-

Fredrik om ultralyd

Hva er det og hva brukes det til?

Ultralyd er et undersøkelsesverktøy som bruker lydbølger og ekko for å fremstille bilder av forskjellig vev i kroppen. I kombinasjon med scanningen vil behandleren alltid spørre grundig om sykehistorie og gjøre en relevant klinisk undersøkelse. Ultralyd egner seg best til å vurdere skade på muskel, sene eller slimpose, men kan også ved enkelte tilfeller gi en god indikasjon for tilstanden til ledd. Behandleren vil kunne sammenligne med frisk side og gjøre scanninger senere i behandlingsforløpet for å kunne måle progresjon og resultat.

Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg

Ultralyd vs. MR/CT/Røntgen

Hver form for bildediagnostikk har sine styrker og svakheter. Noen av styrkene til ultralyd er bl.a. en høyere detalj spesifikk bildefremstilling enn f.eks. MR og vil kunne produsere høyere oppløsning på bildene i overfladiske strukturer. Det er også eneste bildeundersøkelse som vil kunne gjøres med bevegelse av ledd og muskler mens man undersøker.
Ultralyd kan ikke se igjennom skjelettet, så dersom man ønsker å vurdere tilstanden inne i leddene eller ryggraden, vil det være mer hensiktsmessig med MR. Røntgen foretrekkes ofte ved mistanke om brudd, men p.g.a. den høye oppløsningen på ultralyd kan enkelte frakturer, spesielt stressfrakturer (tretthetsbrudd), også kunne oppdages med ultralyd.
En stor fordel med ultralyd er også tilgjengeligheten. Der MR har potensielt kø og venteliste, vil ultralyd kunne gjøres på dagen.

Natalia om ultralyd

Er ultralyd farlig/skadelig?

I motsetning til røntgen og CT som bruker stråling, bruker ultralyd kun lydbølger. Disse er de samme som undersøker fosteret når man er gravid og er helt ufarlig og uten bivirkninger.

📍 Her finner du oss

Alle helsetjenester
Time på dagen
Fast pris

Bestill time

Organisasjonsnummer:
919 149 795
Adresse:
Bogstadveien 30, 0355 Oslo
Mobilnummer: