Ultralyd hos fysioterapeut eller kiropraktor

Ultralyd brukes som et verktøy i undersøkelsen for et mer presist bilde av tilstanden til muskler, sener, ligamenter, bindevev og slimposer. En rask avklaring og riktig diagnose vil hjelpe behandleren med å sette i gang med de riktige tiltakene mer effektivt.

Se ledige timer

Har du spørsmål? Ring 24 07 77 05.

Hva er det og hva brukes det til?

Ultralyd er et undersøkelsesverktøy som bruker lydbølger og ekko for å fremstille bilder av forskjellig vev i kroppen. I kombinasjon med scanningen vil behandleren alltid spørre grundig om sykehistorie og gjøre en relevant klinisk undersøkelse. Ultralyd egner seg best til å vurdere skade på muskel, sene eller slimpose, men kan også ved enkelte tilfeller gi en god indikasjon for tilstanden til ledd. Behandleren vil kunne sammenligne med frisk side og gjøre scanninger senere i behandlingsforløpet for å kunne måle progresjon og resultat.

sanity imagesanity image

Ultralyd vs. MR/CT/Røntgen

Hver form for bildediagnostikk har sine styrker og svakheter. Noen av styrkene til ultralyd er bl.a. en høyere detalj spesifikk bildefremstilling enn f.eks. MR og vil kunne produsere høyere oppløsning på bildene i overfladiske strukturer. Det er også eneste bildeundersøkelse som vil kunne gjøres med bevegelse av ledd og muskler mens man undersøker.
Ultralyd kan ikke se igjennom skjelettet, så dersom man ønsker å vurdere tilstanden inne i leddene eller ryggraden, vil det være mer hensiktsmessig med MR. Røntgen foretrekkes ofte ved mistanke om brudd, men p.g.a. den høye oppløsningen på ultralyd kan enkelte frakturer, spesielt stressfrakturer (tretthetsbrudd), også kunne oppdages med ultralyd.
En stor fordel med ultralyd er også tilgjengeligheten. Der MR har potensielt kø og venteliste, vil ultralyd kunne gjøres på dagen.

Vi har behandlere med spesialkompetanse på diagnostisk ultralyd

Vi vet at riktig kompetanse og god kjemi er viktig. Nedenfor kan du derfor bli bedre kjent behandlere våre.

Diagnostisk ultralyd hos Tonje på Bislet

Tonje har bakgrunn som friidrettsutøver og har deltatt i de olympiske leker to ganger.

Tonje gjør diagnostisk ultralydundersøkelse og kan ved hjelp av dette kunne sette i gang riktig behandling raskere.

Tonje har særlig interesse for:
Rygg | Nakke | Skulder | Albue | Hånd | Hofte | Kne | Ankel | Fot | Senebetennelse | Plantar fascitt | Idrettsskader

Tilleggstjenester som Tonje tilbyr:
✓ Trykkbølgebehandling
✓ Diagnostisk ultralydundersøkelse

Hvor kan du bestille time hos Tonje?
📍 Bislett (Dalsbergstien 18)

Se ledige timer hos Tonje:

sanity imagesanity image

Diagnostisk ultralyd hos Fredrik på Ensjø

Fredrik er faglig langt fremme og gjør diagnostisk ultralydundersøkelse for best å identifisere problemets opphav. Han har særlig interesse for skuldre, nakke og rygg. Han benytter en rekke terapeutiske verktøy, inkludert ultralydveiledet injeksjonsbehandling.

Hvor kan du bestille time hos Fredrik?
📍 Ensjø, Ensjøveien 21, Ensjø Torg

Se ledige timer hos Fredrik:

sanity imagesanity image

Diagnostisk ultralyd hos Michael på Bislet

Michael har spesialisering innen ultralyddiagnostikk og injeksjonsbehandling. Han har mange års erfaring innenfor dette fagområdet, og behandler pasienter fra hele Østlandet. Han undersøker skader/smerter i muskel-, nerve-, ledd- eller skjelett, og gjør ultralydveiledet injeksjonsbehandling med kortison, hyaluronsyre eller PRP når dette, etter en grundig vurdering, vurderes som riktig behandlingsform.

Hvor kan du bestille time hos Michael?
📍 Bislett, Dalsbergstien 18

Se ledige timer hos Michael:

sanity imagesanity image

Ønsker du veiledning om hva som er riktig behandling for deg?

Telefonveiledning: Ring 24 07 70 14

Autorisert helsepersonell er klare til å svare på dine spørsmål. Vi besvarer telefonen innen 30 sekunder. Helt kostnadsfritt for deg.

Online veileder

Svar på noen enkle spørsmål og få en umiddelbar anbefaling om hvilken behandler som best kan gi du deg hjelper du trenger.

Er ultralyd farlig/skadelig?

I motsetning til røntgen og CT som bruker stråling, bruker ultralyd kun lydbølger. Disse er de samme som undersøker fosteret når man er gravid og er helt ufarlig og uten bivirkninger.