Unngå vanskelige situasjoner

Om dette verktøyet

Krangler og utfordringer tærer på energien og godviljen man har ovenfor hverandre i hjemmet. Derfor er det fint å forebygge slike situasjoner i størst mulig grad.

sanity imagesanity image

TIPS FOR Å UNNGÅ VANSKELIGE SITUASJONER:

  • TIPS 1: En nøkkel i arbeidet med å unngå vanskelige situasjoner er planlegging. Når man er stresset fordi hverdagen er hektisk kan det lett oppstå gnisninger når alt ikke går på skinner. For å unngå dette kan det være lurt å bruke tid på å planlegge hverdagen.

  • TIPS 2: Forutsigbarhet sprer trygghet når det er mye som skal gjøres. Dette forplanter seg gjerne i mer positiv samhandling mellom dere og barna, som igjen er selvforsterkende. 

  • TIPS 3: Noen ganger kan konflikter oppleves som elefanter i rommet- de har vokst seg stadig større uten at noen har tatt tak i dem, og til slutt føles de nesten håndgripelige. Hvis dere merker at et samspill i familien er i ferd med å havne på avveie, ikke vær redd for å ta tak i det tidlig! Dette skaper en atmosfære av åpenhet i hjemmet, og tilrettelegger for god dialog kontinuerlig.

  • TIPS 4: Husk at alles perspektiver er verdifulle, og at det er viktig at alle føler seg sett. Å forhandle om løsninger med barna er ofte en god måte å unngå eskalasjon, samtidig som det styrker barnets tillit til at deres meninger betyr noe.

Gå til alle verktøyene!

The though factory

I dette verktøyet bruker vi «tankefabrikken» som et bilde på hvordan både barn og voksne kan forholde seg til negative og ubehagelige tanker med «frakoblet oppmerksomhet», i stedet for å gå inn i grubling eller bekymring. Dette verktøyet kan hjelpe både barn og voksne.

«HELPING HAND» - PSYCHOLOGICAL FIRST AID

Et verktøy for å hjelpe barn og ungdom til å identifisere, sortere og sette ord på tanker og følelser, og dermed styre unna mange vansker.