Åreknuter

Åreknuter er svært vanlig og opptrer hos 20-25% av voksne kvinner og menn. Åreknuter dannes ved at klaffene som skal hindre blod i å stoppe opp og flyte feil vei i blodårene ikke fungerer som de skal. Blod som stopper opp i årene på vei tilbake til hjertet får trykket i årene til å øke som gjør at årene buler ut og det dannes åreknuter.

Årsaker til åreknuter

Årsakene til åreknuter kan variere, men det kan skyldes svekkelse i venenes vegger eller ventiler, noe som gjør at blodet samler seg i venene og forårsaker en utvidelse. Dette kan også være knyttet til genetisk predisposisjon, graviditet, stillesittende livsstil, fedme eller høyt blodtrykk.


Symptomer

Åreknuter kan føre til ubehagelige symptomer, som smerte, hevelse, kløe, og tretthet i bena. Alvorlige tilfeller kan også føre til hudforandringer, som sår eller betennelse. En lege eller spesialist kan diagnostisere åreknuter ved å undersøke bena og utføre en ultralyd for å se nærmere på venene.

Hvordan behandle åreknuter

Behandlingen av åreknuter kan variere avhengig av alvorlighetsgraden og omfanget av tilstanden. Behandlingsalternativer inkluderer livsstilsendringer som økt fysisk aktivitet, vektreduksjon og bruk av kompresjonsstrømper. Det finnes også ulike medisiner tilgjengelig for å lindre symptomer og redusere risikoen for komplikasjoner. I mer alvorlige tilfeller kan kirurgisk eller minimalt invasiv behandling være nødvendig, for eksempel skumskleroterapi eller varicebehandling med laser.

Det er viktig å merke seg at selv om åreknuter vanligvis ikke er en alvorlig tilstand, kan de føre til ubehagelige symptomer og økt risiko for komplikasjoner, og derfor bør de tas på alvor. En lege eller spesialist kan hjelpe deg med å velge den beste behandlingsmetoden for deg basert på din spesifikke tilstand og symptomer.

Slik kan Dr.Dropin hjelpe deg

Hos Dr.Dropin arbeider sykehuslege Dr. Mehdi Sahba, en svensk spesialist i karkirurgi med over 10 års erfaring med laserbehandling av åreknuter. Han har behandlet flere hundre pasienter med godt resultat.

Hos oss koster første konsultasjon 1195,.- og laserbehandling av åreknuter koster 15.000,- for ett ben, og 25.000,- for begge.

sanity imagesanity image