Ultralyd

Hvordan vi kan hjelpe deg

Ultralyd brukes for å undersøke ulike forhold i kvinners underliv. Dette kan være i forbindelse med graviditet, men også for å vurdere livmor og eggstokker. En ultralydundersøkelse er ikke farlig, medfører ingen stråling da det er lydbølger, og det er heller ikke skadelig for et foster ved graviditet. Konsultasjon hos våre gynekologer inkluderer ultralydundersøkelse, både ved graviditet og spørsmål om sykdom i underlivet.

Hvilke svar kan man få etter en ultralyd?

Ved mistanke om sykdom i de indre kvinnelige kjønnsorganer gjøres det som regel en såkalt innvendig ultralyd, det vil si via skjeden. Dette gir den beste fremstillingen av livmorhals, livmor og eggstokker. Ved hjelp av ultralyd kan man for eksempel avsløre svulster og cyster, muskelknuter, polypper og byller/abscess. Ultralyd kan ikke alltid avsløre hvorvidt en oppfylning er godartet eller ondartet, og man vil derfor vurdere videre utredning med CT, MR eller operasjon (kikhullsoperasjon/lapraskopi).

Ultralyd er også være nyttig i utredning av infertilitet og ufrivillig barnløshet.

Ultralyd for gravide

Ultralyd i Norge

Som ledd i svangerskapsoppfølging i det offentlige helsevesenet, får alle gravide kvinner tilbud om ultralyd i uke 18-20 i Norge. Likevel velger nå mange å gjennomføre en tidlig ultralyd hos private aktører. Dette kan gjøres fra uke 6. Fra uke 6 til uke 11 kan man vurdere om det er liv, antall foster, om graviditeten er i eller utenfor livmoren, samt bekrefte hvor langt du er på vei. I disse ukene gjøres det innvendig ultralyd, altså via skjeden. Fra og med uke 12 (uke 11+0 til 13+6) kan man i tillegg vurdere enkelte eventuelle avvik. Ved behov vil våre gynekologer henvise videre til fostermedisinsk utredning. Fra uke 15 kan man vurdere kjønn. Slike undersøkelser kan gjøres hos våre gynekologer på Dr.Dropin.

Bestill time
sanity imagesanity image

Dyktige gynekologer

Hos Dr.Dropin kan du komme til dyktige gynekologer med bred erfaring innen kvinnehelse. De kan hjelpe til med alt fra sjekk og celleprøver, ultralyd og undersøkelser ved tidlig graviditet og fertilitetsutrending.

  • Kort ventetid
  • Fast pris 1095,-
  • Ingen henvisning
Les mer om Dr.Dropin gynekolog
sanity imagesanity image