Hyperhidrose (overdreven svette)

Svetting er kroppens måte å regulere varme. Det finnes to slags svettekjertler: Den ene typen kjertler bidrar til avkjøling ved fordamping (svetting) og finnes over hele kroppen bortsett fra leppene. Den andre typen kalles “duftkjertlene”, gir svettelukt og finnes hovedsakelig i armhulene, i underlivet og rundt brystvortene.

Hos noen produserer kroppen mer svette enn det som er nødvendig og det heter på fagspråket hyperhidrose. Overdreven svetting er helt ufarlig, men kan oppleves sjenerende for de som rammes. Hudlegene hos Dr.Dropin tilbyr injeksjonsbehandling i armhuler med toksiner som er den mest effektive og langvarige metoden for hyperhidrose. Det er en trygg lokalbehandling som kun påvirker området man injiserer i.

Konsultasjon hos hudlege

Hvordan foregår konsultasjonen hos hudlege?

Hudlegen vil ha en innledende konsultasjon hvor man sammen får en oversikt over hvilke type behandlingen som passer i din situasjon. Dersom det finnes indikasjon for det, vil hudlege søke om å få b.toxin dekket på blåresept. Når resepten er klar, avtaler man ny behandlingstime hvor pasienten har med seg botox hentet ut på apotek. Har du allerede medikamentet så kan du bestille time for injeksjon uten forutgående konsultasjon. Toksinet injiseres via en sprøyte i armhulen. Ved behov får man lokal bedøvelseskrem mot nålestikkene.

Hvordan foregår behandlingen?

Toksinen injiseres via en veldig tynn nålespiss i armhulen. Nerveimpulsene til svettekjertelene blir blokkert kun i omårdet hvor hudlegen setter injeksjonen, ikke andre steder i kroppen. Dette settes ca. 20-25 stikk i hver armhule. Bedøvelseskrem brukes ved behov.

Hva kan jeg forvente i dagene etter behandlingen?

Det er minimalt med bivirkninger etter behandling. Man kan oppleve litt ømhet på injeksjonsstedet. Man kan få små sår der hvor stikkene er satt, men det er liten infeksjonsrisiko da de lukker seg fort. Det kreves ingen sårvask, kun normal hygiene. Det kan svi noe ved påføring av såpe og deodorant, men det er ikke farlig. Dagligdagse gjøremål kan gjenopptas rett etter behandlingen.

Hvor lenge varer behandlingen?

Virkningen av behandlingen inntrer etter 4-10 dager og varer i 4-12måneder. Effekten er reversibel og man kan gjenta behandlingen ved behov. Effekten varer som oftest lengre etter gjentatt injeksjon.

Aktiviteten til svettekjertlene vil avta etter gjentatte behandlinger og vil hos de fleste føre til mindre svette på sikt.

Hvem passer behandlingen ikke for?

Gravide, ammende og de som lider av visse muskel- og nevrologiske sykdommer skal ikke behandles med denne metoden. Toksinet har uavklart effekt på fostre og spedbarn som får morsmelk.

Hvordan kan Dr.Dropin hjelpe deg

Dr.Dropin har hudleger som kan hjelpe deg med overdreven svette.

Svettebehandling med b.toxin – armhuler 1995,-

  • Gjelder pasienter som får medikament på resept, etter vurdering i konsultasjon med vår hudlege.


Bestill time

Les mer og hudlegetilbudet til Dr.Dropin
sanity imagesanity image

Dr.Dropin - hudlege når du trenger det

Fornuftig pris

Forutsigbar og fornuftig pris, uten skjulte kostnader og overraskende tillegg.

Inkluderer forbruksmateriell, søknader, resepter m.m

Kort ventetid

Hos Dr.Dropin må du ikke vente flere måneder for å få en time til hudlege. Her får du time raskt og det er enkelt å bestille time.

Ingen henvisning

Du booker selv enkelt time via nettsiden eller appen til Dr. Dropin, og behøver ingen henvisning på forhånd.