Vaksiner

Vaksiner beskytter mot smittsomme sykdommer. Alle barn i Norge får tilbud om vaksiner gjennom barnevaksinasjonsprogrammet. Som voksen må man selv oppsøke lege for å oppdatere sine vaksiner. Generelt anbefales det at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. For voksne som har fulgt barnevaksinasjonsprogrammet anbefales det en oppfriskningsdose av disse hvert 10.år.

All vaksinasjon utført hos oss registreres i SYSVAK (det nasjonale vaksinasjonsregisteret). Du betaler for en legekonsultasjon (595 kr) og kostpris på apoteket for de vaksinene som skal settes hos legen vår. Du henter selv ut vaksinene på apoteket og kommer tilbake til legen for å sette de uten å betale på nytt, dette gjøres gjerne samme dag. Det er apoteker i umiddelbar nærhet til våre klinikker.

Om du og flere i din familie trenger vaksiner kan vi i Dr.Dropin hjelpe deg. Dersom man er 3 eller flere som skal vaksineres, betaler dere for 1 mindre konsultasjon om dere kommer sammen. Det vil si: 2 personer skal holde av 2 konsultasjoner. 3 personer holder av 2 konsultasjoner. 4 personer holder av 3 konsultasjoner, og 5 personer holder av 4 konsultasjoner. Man betaler kun for det antallet konsultasjoner man trenger.

Velkommen til gode råd på reisen i våre klinikker i Oslo og Asker.

Reisevaksinasjon

Hvis du skal reise utenlands anbefales det å følge reiseråd til det landet du skal til. Generelt trenger man reisevaksine for alle land i Asia, Afrika, Latin-Amerika, Stillehavsøyene og Øst-Europa. Det er fint å starte vaksinasjon i god tid før avreise for å være best mulig beskyttet. Legene på Dr.Dropin kan hjelpe deg med å finne ut hvilke vaksiner du trenger til ditt reisemål og setter alle vaksiner. Vi skriver også ut resepter på malariaforebyggende tabletter. Hos små barn under 2 år anbefales det å forhøre seg med helsestasjonen i god tid før avreise i tilfelle noen vaksiner i barnevaksinasjonsprogrammet bør fremskyndes. MMR vaksine (meslinger, kusma og røde hunder) anbefales til alle som ikke tidligere er vaksinert mot dette. Hepaitt A-vaksine og stivkrampe anbefales til de fleste reisemål. Vi setter vaksiner til kostpris.

Sesongvaksiner mot infeksjoner / influensavaksine

Vaksine mot influensa og pneumokokksykdom anbefales for alle over 65 år og andre definerte risikogrupper. Disse risikogruppene er pasienter med diabetes 1 og 2, kronisk hjerte og lungesykdom, nedsatt immunforsvar, overvekt, nevrologisk sykdom, annen kronisk sykdom. I tillegg anbefales gravide kvinner etter uke 12. Influensavaksine er inkludert i prisen vår og bør taes årlig. Om du blir rammet av influensa kan man forsøke antiviral behandling for å forkorte sykdomsperioden og lindre symptomene. Pneumokokkvaksinen utføres hvert 10.år.

Vaksine mot hjernehinnebetennelse

Vi setter vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse (menigokokksykdom). Vaksinen er anbefalt til ungdom i alderen 16-19 år og anbefales utført i god tid for russefeiring.

Kontakt oss

Takk for at du ønsker kontakt med oss i Dr.Dropin. Vi jobber så raskt vi klarer, og besvarer de aller fleste henvendelser innen 24 timer. To ting å huske på når du sender til oss: 1. Helst ikke del personsensitive opplysninger - sensitive diskusjoner bør tas på en time med en av våre leger. 2. Dersom du trenger medisinske råd for din spesifikke tilstand eller utfordring, løses det også best på en time.