• no
  • en
Bestill time
  • no
  • en
Bestill time
Tilbake til Korona

Spørsmål og svar rundt Koronatest / COVID-19 test

Når kan jeg forvente svar på prøven?

Dette kommer i stor grad an på når prøven din ble tatt. Både vi og laboratoriet jobber for at du skal få det så fort som mulig. Det kan ta fra 1-3 virkedager om pågangen på laboratoriet er stor eller ved prøver tatt rett før og i helg.

Hvordan får jeg svar på prøven?

Med en gang Fürst laboratorium har analysert ferdig prøven, sender de deg en sms med link til deres sider. Logg inn med BankID og finn ditt prøvesvar.

Får Dr.Dropin prøvesvaret før det blir tilgjengelig for meg?

Du får sms med varsel om prøvesvar samtidig som Dr.Dropin får tilsendt prøvesvaret fra Fürst, så du er derfor den første til å bli varslet om ditt eget prøvesvar.

Er jeg i karantene frem til jeg får prøvesvar?

Ja, hvis du har symptomer og venter på prøvesvar er du i midlertidig karantene frem til du får prøvesvar. Regler for karantene finner du her: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/avstand-karantene-og-isolering/#raad-til-de-som-skal-vaere-i-karantene​.

Jeg er satt i karantene på grunn av reise eller nærkontakt med en som har påvist smitte. Vil jeg kunne avbryte karantenen min før tiden hvis jeg får en negativ test?

Nei. En negativ test påvirker ikke lengden på karantenen din. Du må fortsatt være i karantene i 10 dager selv om du får en negativ test i løpet av disse dagene.

Hvis jeg får negativ test, men fortsatt har symptomer, er jeg i karantene selv etter negativt prøvesvar?

Så lenge du har symptomer, er anbefalingen at du unngår kontakt med andre så langt det går, selv om du har fått en test som viser negativt for COVID-19. Dette for å hindre at du smitter andre med forkjølelsen du har. Jo flere som blir smittet med “vanlig forkjølelse”, jo flere er det som får luftveissymptomer som de lurer på kan være COVID-19. Derfor er anbefalingen at man begrenser omgang med andre så lenge man har symptomer, selv om det bare er “vanlig forkjølelse”. Anbefalingen er å holde seg hjemme til og med en dag etter man er symptomfri.

Kan jeg stole på en negativ test?

En positiv COVID-19 test er tilnærmet 100% sikker. Får du derimot en negativ test, er det likevel mulig at du har viruset. Tester man seg tidlig i et sykdomsforløp uten uttalte symptomer eller i begynnelsen av en karantene, kan det hende viruset ikke blir påvist. Får du derfor en negativ test tidlig i karanteneperioden og utvikler symptomer senere, vil vi anbefale deg å teste deg på nytt.

Hvordan test har jeg tatt?

Penselprøven vi har tatt av deg kjøres i en maskin som analyserer om man finner selve arvestoffet til Coronaviruset (i dette tilfellet RNA). Finner man dette arvestoffet er det virus tilstede i luftveienene dine og prøven blir positiv. Man foretrekker å ta prøve fra både halsen og nesen med én pinne, men grunnet pandemien og stor etterspørsel globalt etter tester kan det i perioder være noe begrenset tilgang på pinner som man kan bruke i både nesen og halsen. Derfor vil noen pasienter oppleve å få tatt prøve fra bare halsen. Analysen er den samme om man får tatt prøve fra bare halsen, men det er en teoretisk mulighet for at man ikke fanger opp like mange med Corona som ved å ta prøve i nesen også. Her er det uenighet i fagmiljøet. Om du får tatt prøve fra bare halsen, den er negativ (ikke Corona), og du fortsetter å ha symptomer fra luftveiene ønsker vi at du kommer tilbake til oss for å ta en ny prøve. Det skal du ikke betale for. Send oss beskjed på hei@drdropin.no så hjelper vi deg.

Alle legetjenester
Legetime på dagen
Fast pris

Bestill time

Organisasjonsnummer:
919 149 795
Adresse:
Bogstadveien 30, 0355 Oslo
Mobilnummer: