• no
  • en

  • no
  • en
Tilbake til

Vaksiner

Vaksiner beskytter mot smittsomme sykdommer og tilbys alle barn i Norge gjennom barnevaksinasjonsprogrammet.


Som voksen må du selv oppsøke lege for å oppdatere vaksinene. Generelt anbefales det alle å være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. For voksne som har fulgt barnevaksinasjonsprogrammet anbefales det en oppfriskningsdose av disse hvert 10.år.


All vaksinasjon utført hos oss registreres i SYSVAK(det nasjonale vaksinasjonsregisteret). Du betaler for en legekonsultasjon(595 kr) og kostpris på apoteket for de vaksinene som skal settes hos legen vår. Du henter selv ut vaksinene på apoteket og kommer tilbake til legen for å få de satt. Dette gjøres gjerne samme dag, og settes uten å betale på nytt. Det er apoteker i umiddelbar nærhet til våre klinikker.

Bestill time i en av våre klinikker

Ved akutt fare, ring 113

Om du befinner deg i en krise eller har livstruende skader bør du ringe 113

Sesongvaksiner mot infeksjoner / influensavaksine

Vaksine mot influensa og pneumokokksykdom anbefales for alle over 65 år og andre definerte risikogrupper. Disse risikogruppene er pasienter med diabetes 1 og 2, kronisk hjerte og lungesykdom, nedsatt immunforsvar, overvekt, nevrologisk sykdom, annen kronisk sykdom. I tillegg anbefales gravide kvinner etter uke 12. Influensavaksine er inkludert i prisen vår og bør taes årlig. Om du blir rammet av influensa kan man forsøke antiviral behandling for å forkorte sykdomsperioden og lindre symptomene. Pneumokokkvaksinen utføres hvert tiende år.


Reisevaksinasjon

Skal du reise utenlands? Da anbefales det å følge reiseråd til det landet du skal til. Generelt trenger du reisevaksine for alle land i Asia, Afrika, Latin-Amerika, Stillehavsøyene og Øst-Europa. Det er fint å starte vaksinasjon i god tid før avreise for å være best mulig beskyttet. Legene på Dr.Dropin kan hjelpe deg med å finne ut hvilke vaksiner du trenger til ditt reisemål og sette disse vaksinene. Vi skriver også ut resepter på malariaforebyggende tabletter.
Hos små barn under 2 år anbefaler vi å kontakte helsestasjonen i god tid før avreise, i tilfelle noen vaksiner i barnevaksinasjonsprogrammet bør fremskyndes. MMR-vaksine(meslinger, kusma og røde hunder) anbefales til alle som ikke tidligere er vaksinert mot dette. Hepaitt A-vaksine og stivkrampe anbefales til de fleste reisemål. Vi setter vaksiner til kostpris.


Vaksine mot hjernehinnebetennelse

Vi kan sette vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse(menigokokksykdom). Vaksinen er anbefalt for ungdom i alderen 16-19 år og anbefales utført i god tid for russefeiring.