• no
  • en
Bestill legetime
  • no
  • en
Bestill legetime
Tilbake til Hverdagsplager

Betennelse og infeksjon

Infeksjoner er forårsaket av bittesmå organismer, slik som virus og bakterier. Influensa, halsbetennelse og øreverk er eksempler på infeksjoner vi kan diagnostisere og hjelpe deg med.


I tillegg kan vi hjelpe deg med betennelsestilstander som senebetennelse og beinskjørhet.

Øreverk

Hos Dr.Dropin kan vi undersøke og diagnostisere betennelser og infeksjoner i øret. Legene våre har utstyr for å kikke inn i ører og hals, samt ta prøver om det er nødvendig. Vi har også utstyr for å skylle øret ditt om det er tett med voks. Om vi ikke kan hjelpe deg der og da kan vi henvise deg videre til Øre-nese-hals spesialist.


Halsbetennelse

Sår og vond hals? Vi har utstyr til å ta hurtigtester for mononukleose og streptokokk. Vi skriver antibiotika når det er nødvendig og gir gode råd slik at du raskere blir frisk.


Bihulebetennelse

Betennelse eller infeksjon i bihulene kan være akutt eller kronisk. Det gir smerter og trykk rundt kinnben, øyne og panne, og noen får også tannverk og redusert luktesans sammen med tett nese med slim. Vi kan hjelpe deg å skille mellom virus eller bakterie som årsak, og skyldes det en bakterieinfeksjon får du antibiotika.


Øresus

Øresus kan være svært plagsomt og ikke minst slitsomt. Du hører støy eller lyder som oppstår i det indre øret eller i hjernen, ofte beskrevet som susing, summing, piping. Våre leger kan hjelpe deg med å finne årsaken til tinnitus, og ta en undersøkelse av øret ditt med otoskop. Om ørevoks er årsaken til øresusen kan vi fjerne den med et øreskylleapparat. Om nødvendig henviser vi for videre utredning hos øre-nese-hals lege.


Muskel-og skjelettplager

De fleste opplever smerter i muskler og skjelettet i løpet av livet. Disse er ofte forårsaket av skader, slitasje eller betennelser.
Legene på Dr.Dropin kan utrede, diagnostisere og behandle tilstander som senebetennelse, frossen skulder, slitasjegikt(artrose), tennis-og golfalbue, skiveprolaps i ryggen, fibromyalgi, beinskjørhet og beinhinnebetennelse i leggen.


Vi kan hjelpe til med skader i muskler og ledd, og henviser videre til røntgenundersøkelser og ortoped om det er nødvendig.