Coronavirus: Klinikkene våre er åpne som vanlig, men alle pasienter skal bruke munnbind ved konsultasjon. Ved ønske om koronatest, plager fra luftveiene eller mistanke om smitte les her før booking
 • no
 • en
Bestill time
 • no
 • en
Bestill time

Legevakt

Legevakt når du trenger det

Har du skadet deg og trenger rask legehjelp, kan vi i Dr.Dropin hjelpe deg. Om du befinner deg i en krise eller har livstruende skader bør du ringe 113.

Dr.Dropin har klinikker over hele Oslo, i Sandvika, Asker, og i alle de største byene. Vi holder åpent fra morgen til kveld hver eneste dag. På den måten kan vi tilby deg legetime på dagen og med kort ventetid, for å gi deg legehjelpen du trenger.

  • Fast pris 595,-
  • Time på dagen og kort ventetid
  • Alle legetjenester

Legene hos Dr. Dropin har god erfaring innenfor allmennmedisin, og kan hjelpe deg med et bredt spekter av medisinske problemstillinger, eksempelvis smerter, utslett, infeksjoner og sår.
Hvis det er en akutt situasjon med mulighet for benbrudd rådes det til å ta kontakt med Skadelegevakten.

Book time hos legevakt


Slik går du frem

  • Du booker enkelt time på nettsiden, i Dr.Dropin appen eller på skjerm i en av klinikkene.
  • Møt opp et par minutter før booket time og vent i venteværelse til legen kommer og henter deg. Det er sjeldent mer enn noen minutters ventetid.

Klinikker i Oslo, Sandvika, Asker, Trondheim, Bergen og Stavanger

Legehjelp over video

Det er ikke alltid nødvendig å dra til legen for å få hjelpen du trenger. Ved tilstander som ikke krever fysisk undersøkelse kan vi hjelpe deg over video til fast pris 350,-. Bestill time og snakk med en lege der du er - fra senga, kontoret eller hytta. Videokonsultasjon fungerer også i utlandet.

Les mer om konsultasjon over videoBestill time på video

Unntakstilstanden Covid-19

Under vanlige omstendigheter tar legevaktene imot alt av infeksjoner, men nå under pandemien med viruset SARS-Cov-2, er det opprettet egne feberklinikker. Her skal alle som har tegn til Covid-19 undersøkes. Har du symptomer som feber, tett nese, hoste, tungpust, magesmerter, diare og er så dårlig at det ikke kan sees an hjemme, er det ønskelig at du vurderes ved en feberklinikk.

Har du symptomer på Covid-19, så book time på Dr. Dropin Feberpoliklinikk / luftveisklinikk på Frogner i Oslo for hjelp.

Legevaktene i Oslo - kommunalt og privat tilbud

Oslo er en relativt stor by, med flere legevakter og det kan være vanskelig å vite hvor man skal henvende seg. Det finnes både kommunale og private tilbud. Den kommunale legevakten heter “Oslo Legevakt” og ligger i Storgata 40. De private er spredt rundt om hele byen, og det anbefales at du ser på nettsiden til hver enkelt aktør for mer informasjon og for å finne den som passer deg. Dr. Dropin er en av de private aktørene som tilbyr legevaktshjelp hvor du får time på dagen. De har klinikker i Oslo, Sandvika, Asker, Stavanger, Bergen og Trondheim.

Hva kan de hjelpe meg med?

Man får samme hjelp begge steder, men noen legevakter har et utvidet tilbud med mulighet for flere undersøkelser på stedet mens andre kanskje må henvise deg videre for å f.eks ta røntgenbilder.

Tid

Den kommunale legevakten er døgnåpen, mens åpningstidene til de private aktørene varierer (se nettsiden til den enkelte for oppdaterte tider). Hos oss i Dr. Dropin har vi lange åpningstider slik at du kan booke legetime akkurat når behovet oppstår.

Pris

Prisen varierer også noe fra sted til sted. Generelt avhenger prisen ved den kommunale legevakten av hvilke undersøkelser som blir gjort og hvor mye tid legen bruker på å behandle deg. De private aktørene har gjerne en fast pris, hvor alt er inkludert. Hos Dr. Dropin har vi en fastpris på 595,- slik at du alltid vet hva du betaler.

Møte opp eller bestille time?

Det er ønskelig at man ringer eller bestiller time innen man møter opp på legevakten, dette gjelder både for den kommunale legevakten og den private. Hos den kommunale ringer man inn og beskriver problemet sitt, så vurderer de om du behøver å sees med det samme eller om det kan vente til fastlegen dagen etter. Vurderes det at du behøver å undersøkes av lege samme dag, får du et tidspunkt du skal møte opp. Det er dessverre ofte lang ventetid her, så man må være forberedt på å vente opptil flere timer før man kommer inn. Er det en alvorlig akutt situasjon blir man selvfølgelig prioritert først.

Hos de private aktørene bestiller man som regel time selv online (noen steder kan man også ringe inn, det anbefales å se hjemmesiden til den enkelte aktøren for mer informasjon). Da kan du selv bestemme det tidspunkt som er ledig som passer deg best. Her er det satt av en fast tid til hver pasient, og det er derfor sjeldent ventetid.

Bestill time hos legevakt

Sorter etter:

Alle legetjenester
Legetime på dagen
Fast pris

Bestill time