• no
 • en
Bestill time
 • no
 • en
Bestill time

Legevakt Oslo

Hva er en legevakt?

En legevakt er et senter som tilbyr akutt medisinsk hjelp. Med “akutt” menes tilstander som krever vurdering av lege innen kort tid, og ikke kan vente til fastlegen har tid.

Legevakt tilbudet i Oslo er satt sammen av flere aktører, både kommunalt og privat som for eksempel Dr. Dropin. Du får samme behandling begge steder, men åpningstider, priser og ventetid varierer noe mellom de forskjellige aktørene. Hos legevakten i Dr. Dropin får du time på dagen ved å booke deg inn via nettsiden vår eller på skjermen i venteværelse i en våre klinikker, og det er alltid en fast pris på 595,-.


Legevakt versus fastlege - Hvem kan hjelpe med hva?

Generelt er det stort sett samme medisinske tilbud på legevakten som hos fastlegen, men legevakten er gjerne tiltenkt de mer akutte situasjonene som man ønsker avklart her og nå, som ikke kan vente til fastlegen har tid.

Hos legevakten kan du få hjelp til det meste, for eksempel skader, infeksjoner, smerter og psykiske problemer. De kan også hjelpe med resepter på medisiner, men er det medisiner du tar fast er det ønskelig at fastlegen håndterer dette. Er det et krisetilfelle er de fleste legevakter behjelpelige med resept på en minstepakning så du har frem til fastlegen har mulighet til å hjelpe deg. Legevakter skriver generelt ikke ut vanedannende medisin med varseltrekant på, dette er det fastlegen som har ansvar for. Noen legevakter tilbyr også reisevaksinering.

Er du i en situasjon hvor du trenger sykemelding kan legevakten hjelpe deg med dette, men de fleste sykmelder kun for noen få dager, utover dette er det fastlegens ansvar å følge deg opp videre.

Legevaktene i Oslo - kommunalt og privat tilbud

Oslo er en relativt stor by, med flere legevakter og det kan være vanskelig å vite hvor man skal henvende seg. Det finnes både kommunale og private tilbud. Den kommunale legevakten heter “Oslo Legevakt” og ligger i Storgata 40. De private er spredt rundt om hele byen, og det anbefales at du ser på nettsiden til hver enkelt aktør for mer informasjon og for å finne den som passer deg. Dr. Dropin er en av de private aktørene som tilbyr legevaktshjelp hvor du får time på dagen. De har klinikker i Oslo, Asker, Stavanger, Bergen og Trondheim.

Hva kan de hjelpe meg med?

Man får samme hjelp begge steder, men noen legevakter har et utvidet tilbud med mulighet for flere undersøkelser på stedet mens andre kanskje må henvise deg videre for å f.eks ta røntgenbilder.

Tid

Den kommunale legevakten er døgnåpen, mens åpningstidene til de private aktørene varierer (se nettsiden til den enkelte for oppdaterte tider). Hos oss i Dr. Dropin har vi lange åpningstider slik at du kan booke legetime akkurat når behovet oppstår.

Pris

Prisen varierer også noe fra sted til sted. Generelt avhenger prisen ved den kommunale legevakten av hvilke undersøkelser som blir gjort og hvor mye tid legen bruker på å behandle deg. De private aktørene har gjerne en fast pris, hvor alt er inkludert. Hos Dr. Dropin har vi en fastpris på 595,- slik at du alltid vet hva du betaler.

Møte opp eller bestille time?

Det er ønskelig at man ringer eller bestiller time innen man møter opp på legevakten, dette gjelder både for den kommunale legevakten og den private. Hos den kommunale ringer man inn og beskriver problemet sitt, så vurderer de om du behøver å sees med det samme eller om det kan vente til fastlegen dagen etter. Vurderes det at du behøver å undersøkes av lege samme dag, får du et tidspunkt du skal møte opp. Det er dessverre ofte lang ventetid her, så man må være forberedt på å vente opptil flere timer før man kommer inn. Er det en alvorlig akutt situasjon blir man selvfølgelig prioritert først.

Hos de private aktørene bestiller man som regel time selv online (noen steder kan man også ringe inn, det anbefales å se hjemmesiden til den enkelte aktøren for mer informasjon). Da kan du selv bestemme det tidspunkt som er ledig som passer deg best. Her er det satt av en fast tid til hver pasient, og det er derfor sjeldent ventetid.

Legetime når du trenger det

Alle legetjenester

  • Utredning og behandling
  • Resepter og sykemelding
  • Henvisninger

Legetime på dagen

  • Kort ventetid
  • Lange åpningstider
  • Klinikk eller videosamtale

Legevakten hos Dr. Dropin: oppmøte, pris, lokasjon, hjelp/bistand

Legene hos Dr. Dropin har god erfaring innenfor allmennmedisin, inkludert legevaktsarbeid.
Booke time

Du booker enkelt time på nettsiden eller på skjerm i en av klinikkene. Du velger selv dato, tidspunkt og klinikk som passer deg. I tillegg til legevakt i Oslo er vi også tilgjengelig i Asker, Stavanger, Bergen og Trondheim.

Oppmøte

Møt opp et par minutter før booket time og vent i venteværelse til legen kommer og henter deg. Det er sjeldent mer enn noen minutters ventetid hos Dr. Dropin da det er satt av 20 minutter til hver konsultasjon.

Pris

Det er en fast pris per konsultasjon hos Dr. Dropin, du betaler alltid 595 NOK uansett hvor mange undersøkelser legen gjør. Unntaket er noen reisevaksiner som du må dekke selv.

Konsultasjonen

Legene hos Dr. Dropin kan hjelpe deg med det meste som for eksempel smerter, utslett, infeksjoner, små sår / skader, minstepakning på resepter, reisevaksinasjon, kortvarig sykmelding ved indikasjon. Det eneste Dr. Dropin har et strengt regelverk på er at legene ikke skriver ut vanedannende medisiner og langvarige sykmeldinger (over 5 dager), da dette er fastlegens ansvar.

Ved mulig benbrudd

Hvis det er en akutt situasjon med mulighet for benbrudd rådes det til å ta kontakt med Oslo Legevakt, skadeklinikken, da Dr Dropin dessverre ikke har mulighet til å ta røntgenbilde av skaden og likevel vil ønske å sende deg videre for å få tatt bilde samme dag ved mistanke om brudd. Du vil derfor spare et ekstra besøk ved å heller henvende deg direkte til skadeklinikken. Dreier det seg om en akutt livstruende tilstand skal du heller ikke kontakte Dr. Dropin, da er det nødetaten på 113 du skal ringe.

Forfatter: lege Martine Hallin Henriksen
Sist oppdatert: 4. juni 2020
Lesetid: ca 3-4 minutter


Klinikker over hele Oslo og i Asker

Dette kan vi hjelpe deg med

Dr.Dropin kan hjelpe deg med et bredt spekter av medisinske problemstillinger – de samme problemstillingene en fastlege eller legevakt kan hjelpe deg med.

Se alle tjenester

Annen informasjon

Når kontakte 113?

Er det livstruende tilstander er det nødetaten man skal kontakte på 113, ikke legevakten eller fastlegen. En livstruende tilstand er for eksempel hvis luftveiene er blokkert og personen ikke får puste, en kraftig allergisk reaksjon hvor luftveiene er truet og personen har vanskeligheter med å puste, sterke brystsmerter som ikke går over, kramper som ikke går over, store skader med fare for livstruende blødninger eller indre skader, trafikkulykker med stor skade.

Barnet mitt er akutt syk, hvor skal vi henvende oss?

Barn taes imot og behandles på vanlig legevakt sammen med voksne. Enkelte private aktører tilbyr egen legevakt for barn, det anbefales å se nettsiden til den enkelte aktør. Hos den kommunale legevakten prioritere de alltid barn først, så sant det ikke er andre kritisk syke som må gå foran. Men vær forberedt på noe ventetid også med barn. Hos de private legevaktene, som for eksempel Dr. Dropin, kan du booke time til barnet ditt og få samme hjelp som på legevakten til avtalt tid. Er det behov for å undersøkes på sykehus henviser legevakten dere videre etter avtale med deres lokalsykehus. Dreier det seg om en akutt livstruende tilstand gjelder samme regel her som hos voksne: ring nødetaten på 113.

Unntakstilstanden Covid-19

Under vanlige omstendigheter tar legevaktene imot alt av infeksjoner, men nå under pandemien med viruset SARS-Cov-2 er det opprettet egne feber klinikker hvor de som har tegn til Covid-19 (infeksjonen forårsaket av viruset SARS-Cov-2) skal undersøkes. Har du symptomer som feber, tett nese, hoste, tungpust, magesmerter, diare og er så dårlig at det ikke kan sees an hjemme, er det ønskelig at du vurderes ved en feber klinikk. Ta kontakt med din fastlege, nærmeste legevakt eller bestill time ved Dr. Dropin`s feber klinikk på Frogner i Oslo for hjelp.


Bestill time hos legevakt i Oslo eller Asker

Sorter etter:
Oslo og Asker

Nordstrand (Sæter Torg)

Ekebergveien 228B
1162, Oslo og Asker
Se kart
 Loading opening hours
Bestill time

Luftveisklinikk Frogner

Niels Juels gate 27
0257, Oslo og Asker
Se kart
 Loading opening hours
Bestill time

Torshov

Torshovgata 7
0467, Oslo og Asker
Se kart
 Loading opening hours
Bestill time

Gynekolog Skøyen

Karenslyst Allé 32
0278, Oslo og Asker
Se kart
 Loading opening hours
Bestill time

Ullevål Stadion

Sognsveien 75c
0855, Oslo og Asker
Se kart
 Loading opening hours
Bestill time

Grünerløkka

Thorvald Meyers gate 35
0555, Oslo og Asker
Se kart
 Loading opening hours
Bestill time

Trekanten Senter

Knud Askers vei 26
1383, Oslo og Asker
Se kart
 Loading opening hours
Bestill time

Carl Berner

Trondheimsveien 110B
0565, Oslo og Asker
Se kart
 Loading opening hours
Bestill time

Bogstadveien

Bogstadveien 30
0355, Oslo og Asker
Se kart
 Loading opening hours
Bestill time

Skøyen

Karenslyst Allé 32
0278, Oslo og Asker
Se kart
 Loading opening hours
Bestill time

Gynekolog Grünerløkka

Thorvald Meyers gate 35
0555, Oslo og Asker
Se kart
 Loading opening hours
Bestill time