Koronatest | COVID19

Vi ønsker å være så tydelige som mulig, men det er dessverre ikke alt vi kan garantere deg i forbindelse med din test. Har du krav på ersatning eller lurer du på hvilke garantier du har? Behøver du en Fit-to-Fly attest men usikker på hva det innebærer? På denne siden gjør vi deg klokere på typiske spørsmål vi får i tilknytning korona.

NB: Du er selv ansvarlig for å finne ut av hvilken test du behøver, men vi hjelper deg bli klokere.

Dr.Dropin tilbyr følgende koronatester:

    • Antigentest
    • Ekspress RT PCR
    • Standard RT PCR
sanity imagesanity image

Fit-To-Fly attest - Hva er det, og når trenger jeg det?

Alle våre koronatester inkluderer Fit-to-fly-attest, men vi skriver kun ut attest basert på test tatt i en Dr.Dropin klinikk.

På legeklinikker og testklinikker vil prøvesvaret sendes ut elektronisk på Helsenorge.no eller Furstpasient.no. Du mottar en e-post når denne er klar. Det er derfor ikke nødvendig å ringe til oss mens du venter på attesten din.

Dersom du har behov for en fysisk attest kan dette hentes på vår testklinikk på Frogner i åpningstidene. Book time gjennom linken som ligger i e-posten du mottar med Fit-to-fly-attesten. Det er denne linken du bruker for å booke tidspunkt for henting.

Attesten er skrevet på engelsk og er datert med navn, dato og tidspunkt for når testen ble tatt, samt hvilken type test som er utført.

NB: Medbring pass på din time, dersom det kreves at passnummeret ditt står oppført på din reiseattesten.

Erstatning og garantier ved våre tester

Du kan kreve pengene for koronatesten refundert dersom Dr.Dropin ikke levere resultatene innen garantert tid:

Antigen/Hurtigtest: innen 2 timer

Ekspress PCR: innen 2 timer

Standard PCR: innen 2 virkedager/arbeidsdager (med arbeidsdager mener vi mandag-fredag. Helligdag og helg er ikke arbeidsdag). Det vil si at om du for eksempel tar din test en mandag vil du få svaret senest i løpet av onsdag.

(OBS! Det er 3 virkedager i Bergen)

  • Det er ditt ansvar som reisende å vite hva slags test og krav til dokumentasjon som kreves til din reise.
  • Dr.Dropin står ikke ansvarlig for erstatning av flyreiser eller andre utgifter i forbindelse med reise - med eller uten booking.
  • Det er ditt ansvar å beregne god nok tid til registrering, betaling, utføring av test, venting på prøvesvar og produksjon av dokumentasjon.

Hvilken test trenger jeg?

Før du møter til avtalt time i hos oss er det viktig at du vet hvilken test du skal ha.

Skal du reise er det viktig å sørge for at landet du skal reise til godtar den aktuelle testen. Flyselskapet du skal reise med eller ambassadens hjemmeside skal ha oppdatert informasjon om innreiserestriksjoner. Vi kan dessverre ikke hjelpe deg med å avgjøre hvilken test du trenger, men mange benytter seg av skyscanner for å finne hvilke restriksjoner som er gjeldende her:

SKYSCANNER - for informasjon om hva som kreves i ulike land

Ofte stilte spørsmål under pandemien

Dr.Dropin er stolte av å ha hjulpet tusenvis av pasienter under pandemien. Vi har siden utbruddet stått tett på situasjonen, og har snakket med dere hele veien. Vi ønsker å gjøre dere tryggere i en situasjon som for mange oppleves utrygg, og har derfor samlet spørsmål og svar dere har lurt mest på!

Se vår korona-FAQ

Skal du reise i sommer? Vi tester deg på Oslo Lufthavn Gardemoen

Har du fortsatt spørsmål? Vi hører gjerne fra deg!

sanity imagesanity image