Ultralyd 2D/3D

995,-

Ultralyd gir pålitelig informasjon om fosteret. Vi ønsker med ultralyd å trygge den gravide gjennom svangerskapet. Vi skiller mellom 2D ultralyd og 3D ultralyd. Ultralyd er ikke skadelig for fosteret så lenge det brukes sikkerhetsprinsipper som overvåker ultralyd av fosteret(ALARA).

Tidlig ultralyd og NIPT

7995,-

NIPT er en blodprøve i armen til mor som analyserer fosterets DNA og undersøker om fosteret har kromosomavvik. Prøven kan tas fra uke 10 og gjøres alltid i kombinasjon med en ultralyd for å sjekke hvor langt inn mor har kommet i graviditeten. Våre jordmødre er også tilgjengelig for rådgivning hvis man ønsker det før man bestiller time for NIPT.

Etterkontroll fødsel (6 uker)

995,-

Undersøkelse av mor etter fødselen. Fokus på mors fysiske og psykiske helse. Aktuelle temaer kan være:
Søvn og hvile, mestring av morsrollen, forhold til partner.

Ammeveiledning

995,-

Våre jordmødre vet at amming krever mye energi, tid og fokus. For noen kan oppleves krevende, og ofte kan det være små justeringer som skal til for å løse problemet. Derfor tilbyr Dr.Dropin ammeveiledning for deg som trenger støtte og hjelp.

Jordmorsamtale

995,-

Svangerskap og fødsel er en periode som for mange kan by på både ubehag, nysgjerrighet, usikkerhet og generelt mange spørsmål. Snakk med vår jordmor for å bli tryggere i ditt svangerskap!

Ultralyd i svangerskapet (2D) – fra uke 7-40

Svangerskapsuke 7-10: bekrefte graviditet, se om hjertet slår, se antall fostre, måler lengde på fosteret. Gjøres ofte vaginalt. Svangerskapsuke 11-13: kontroll anatomi, biometri Svangerskapsuke 14-40: Kontroll fosterets anatomi og utvikling. Biometri, måler fosterets vekst i forhold til gestasjonsalder fom svangerskapsuke 24. Kontrollerer fostervannsmengde, sjekk av leie og morkakens plassering. Henviser til sykehus/SFM ved behov.

995 ,–

3D ultralyd: anbefales fra uke 26-32

For å få gode bilder er man avhengig av at det er fostervann mellom barnets ansikt/kropp og livmorveggen. Jo lengre ut i graviditeten man kommer, jo trangere er forholdene. Hos oss kan du komme å få en 3D ultralyd, slik at du kan få et mer virkelighetsnært bilde av fosteret.

1195,–

Celleprøve

Screeningprogrammet mot livmorhalskreft anbefaler at kvinner mellom 25 og 70 år tar celleprøve fra livmorhalsen (cervix) hvert 3. år. Våre jordmødre kan ta celleprøver som en del av screeningprogrammet.

NIPT-test

NIPT er en blodprøve i armen til mor som analyserer fosterets DNA og undersøker om fosteret har kromosomavvik. Dr.Dropin er godkjent rekvirent av NIPT-test (FHI), og utfører gjerne en test for deg.

Akupunktur

Opplever du søvnproblemer, engstelse, stress, leggkramper, kvalme? Akupunktur er tradisjonell kinesisk medisin, som kan hjelpe mot svangerskapsrelaterte plager. Nysgjerrig på akupunktur? Les gjerne mer!

595,–

P-stav

Både allmennlegene, gynekologene og jordmødrene kan hjelpe til med å sette inn og ta ut p-stav. P-stav (Nexplanon) er en stav som settes under huden på innsiden av overarmen og som beskytter mot graviditet. Den inneholder et hormon som heter gestagen og hindrer eggløsning og er det sikreste prevensjonsmiddelet.

Spiral

Både allmennlegene, gynekologene og jordmødrene kan hjelpe til med å sette inn og ta ut p-stav. Spiralen som er av myk plast settes inn i livmoren via livmorhalsen ved hjelp av ultralyd. Vi har de vanligste hormon- og kobberspiralene på lager i klinikkene, men hvis du ønsker kan du å ha med din egen.

Kommer snart: Jordmor over video!

Vi vet at både svangerskapet og post-graviditet kan by på mye usikkerhet, nysgjerrighet. Vi vet også at det ikke alltid er like lett å oppsøke hjelp i den hektiske tiden. Snart kommer vår jordmortjeneste over video - slik at du kan få trygghet i svangerskapet der du er!