Din trygghet i svangerskapet

I Trondheim kan du møte erfarne jordmødre med spesialisering i ultralyd som kan følge deg gjennom hele svangerskapet og i barseltiden. Hos Dr.Dropin er det kort ventetid og enkelt å bestille time, slik at du kan få støtte og trygghet av jordmor når du trenger det.

Dr.Dropin følger nasjonale retningslinjer i svangerskapsomsorgen
sanity imagesanity image

Ultralyd 2D/3D

995,-

Ultralyd gir pålitelig informasjon om fosteret. Vi ønsker med ultralyd å trygge den gravide gjennom svangerskapet. Vi skiller mellom 2D ultralyd og 3D ultralyd. Ultralyd er ikke skadelig for fosteret så lenge det brukes sikkerhetsprinsipper som overvåker ultralyd av fosteret(ALARA).

Tidlig ultralyd og NIPT

7995,-

NIPT er en blodprøve i armen til mor som analyserer fosterets DNA og undersøker om fosteret har kromosomavvik. Prøven kan tas fra uke 10 og gjøres alltid i kombinasjon med en ultralyd for å sjekke hvor langt inn mor har kommet i graviditeten. Våre jordmødre er også tilgjengelig for rådgivning hvis man ønsker det før man bestiller time for NIPT.

Møt vår jordmor – Tanja Sagen

Tanja Sagen har lang erfaring som jordmor i svangerskapsomsorgen, både ute i kommunen og på sykehus og hatt videreutdanning i ultralyd siden 2017.

Tanja er utdannet sykepleier ved HINT i 2000 og tok videreutdanning som jordmor ved HIST i 2014. Hun har også tatt videreutdanning i akupunktur ved Helsehøyskolen i 2016.

Tanja er autorisert ultralyd jordmor for Første trimester ultralyd (tidlig ultralyd uke 11-13) fra NTNU i 2021 og har videreutdanning i Doppler ultralyd obstetrikk, maternelle og føtale blodkar inklusiv fosterhjertet, ved NTNU.

I tillegg til å jobbe i Dr.Dropin jobber hun som ultralyd jordmor ved Sykehuset Namsos.

Tanja brenner for at alle skal ha mulighet til en god svangerskapsomsorg. Å bli sett og hørt i en sårbar tid er viktig.

Alle pasienter er forskjellig og har ulike behov. Tanja har et sterk ønske om å møte alle kvinner og blivende foreldre på en god måte og gi dem den informasjonen de trenger. Hun har en særlig interesse for svangerskap og det å trygge det gravide paret frem mot fødsel og i tiden etterpå.

sanity imagesanity image

Opplever du utfordringer med ammingen?

Våre jordmødre vet at amming krever mye energi, tid og fokus. For noen kan oppleves krevende, og ofte kan det være små justeringer som skal til for å løse problemet. Derfor tilbyr Dr.Dropin ammeveiledning for deg som trenger støtte og hjelp.

Les og lær mer om amming her

AmmeveiledningAmmeveiledning
Ammeveiledning

Akupunktur – Ved svangerskapsrelaterte plager

Opplever du søvnproblemer, engstelse, stress, leggkramper, kvalme? Akupunktur er tradisjonell kinesisk medisin, som kan hjelpe mot svangerskapsrelaterte plager.

Les mer om behandlingen, og effektene her
AkupunkturAkupunktur
Akupunktur

Ultralyd – for tidlig og pålitelig informasjon om fosteret

Ultralyd er lydbølger som sendes inn i kroppen fra et lydhode. Lydbølgene har så høy frekvens at de ikke er hørbar for det menneskelige øret. Når lydbølgene treffer kroppsvevet, oppstår et ekko. Ekkoet gjør at lydbølgene kommer i retur til lydhodet.

Hva kan ultralyden fortelle oss? Ultralyd gir pålitelig informasjon om fosteret og kan påvise komplikasjoner i svangerskapet.

Les mer om hvordan vi utfører ultralyd i 2D og 3D
Ultralyd 2D/3DUltralyd 2D/3D
Ultralyd 2D/3D

Hvorfor skal du ta celleprøve hvert 3.år?

CelleprøveCelleprøve
Celleprøve