Aknebehandling med Isotretinoin

Våre hudleger hjelper deg med den effektive behandlingen av akne, Isotretinoin.

  • Konsultasjon, behandling og oppfølging
  • Behandles enten i klinkk, eller over video

Bestill time

Hva er Isotretinoin, og hvordan virker det?

Isotretinoin er et legemiddel som har kjemisk likhet med vitamin A. Stoffet brukes mot utbredt akne, ofte kalt kviser, der annen behandling ikke har hatt effekt og er forsøkt.

Isotretinoin virker ved å dempe celledelingen i huden, som igjen vil gi redusert talgproduksjon. Talg er det hvite innholdet i kvisen. Selve betennelsesreaksjonen i huden vil også dempes. Selv om stoffet gis som en kur på bare 4 – 6 måneder, har det en varig og god effekt hos de aller fleste pasientene. Isotretinoin har dessverre ingen effekt på arr som er til stede før kuren.

Slik hjelper våre hudleger deg med Isotretinoin

En isotretinoinkur har en varighet fra 4-8 måneder, og det kreves tett oppfølging fra helsepersonell. Dr.Dropin har satt sammen en pakke hvor man betaler en fastpris for hele behandlingsløpet (medikament må kjøpes på apotek). Pakkeprisen på 3 995,– dekker behandlingsløp til resultat et oppnådd. Prisen inkluderer:

 • Konsultasjon digitalt kr 995,-

Konsultasjon over video med hudlege for vurdering av oppstart av behandling med isotretinoin

 • Personlig tilpasset behandlingsløp og oppfølging kr 3000,-

Det er mulig å kun ta første konsultasjon og betale konsultasjonspris for hver oppfølgingstime.

sanity imagesanity image

Behandling over video

Nå kan våre dyktige hudleger også behandle deg med Isotretinoin over video! Først vil du ha en videokonsultasjon, etterfulgt av en e-dialog i Pasientsky. Deretter skal man ta blodprøver hos Fürst, hvorpå vi får tilgang på prøvesvarene. Hent deretter resept, og behandling og nøye oppfølgingen følger. Klikk gjerne videre for å lese mer.

Behandling i klinikk

Få vurdering, behandling og oppfølgling av våre dyktige hudleger i klinikk. En Isotretinoinkur har en varighet fra 4-8 måneder, og det kreves tett oppfølging fra helsepersonell. Dr.Dropin har satt sammen en pakke hvor man betaler en fastpris for hele behandlingsløpet (medikament må kjøpes på apotek).

Hvordan skal man bruke Isotretinoin?

Hele døgndosen/dagsdosen skal tas på et fast tidspunkt og sammen med mat (bedre opptak i tarm). Det er viktig å ta Isotretinoin som foreskrevet av hudlegen. Du vil få en individuell dosering med utgangspunkt i blant annet vekt og bruk av andre medisiner.

sanity imagesanity image

Bivirkninger av Isotretinoin

Alle pasienter som får isotretinoin opplever noe bivirkninger, men heldigvis er de som oftest milde og vil gå spontant tilbake etter endt behandling. Etter noen ukers behandling vil de aller fleste oppleve at huden og leppene blir tynne og tørre.

Øyne og neseslimhinner vil også oppleves tørre og kan skape økt tendens til neseblødning og problemer for de med kontaktlinser Andre bivirkninger som bør nevnes er lett stivhet og smerter i muskler og ledd, hodepine og hos noen få konsentrasjonsvansker. Sjeldnere bivirkninger forekommer også og ved mistanke om det bør du ha oppfølging hos hudlegen din. Isotretinoin kan også føre til endringer i enkelte blodprøver (leverprøver, fettstoffer), og dette må avklares med jevnlige kontrollprøver før og under behandlingen.

Sjeldne/alvorlige bivirkninger

 • Fosterskade dersom svangerskap under behandlingen eller innen 3 mnd etter avslutning av kur
 • Påvirkning av leveren med utslag på blodprøver
 • Depresjon og nedstemthet, ved tidligere konstantert depresjon
 • Initial forverring med store betente kviser
 • Magesmerter som kan være forårsaket av påvirkning på bukspyttkjertelen, eller tarmslimhinnen
 • Redusert nattsyn

Andre viktige opplysninger

Alkohol mens man benytter Isotretinoin

Ja, men fordi Isotretinoin benytter seg av de samme nedbrytningsveiene i leveren som alkohol, bør man være meget varsom i behandlingsperioden slik at leveren ikke overbelastes.

Graviditet og kvinner i fruktbar alder

Ved bruk av Isotretinoin under graviditet vil det i 100% av tilfellene føre til alvorlige skader på fosteret. Myndighetene har derfor innført særlige forsiktighetsregler ved behandling av kvinner i fertil (fruktbar) alder: Kvinnen skal bruke sikker prevensjon èn måned før behandlingsstart, under hele behandlingen, og i to måneder etter avsluttet kur. Det tas månedlig graviditetstest ved blodprøve under behandlingen, og legen har ikke anledning til å skrive resept for mer enn èn måned om gangen til kvinnelige pasienter og først etter at negativ hcg-test foreligger.

Blodprøver og ny resept

For å få ny resept må blodprøver foreligge hos hudlegen. De bes dra rett til Furst for å ta blodprøver. Tidligere rekvisisjon kopieres da av de og blodprøven tas og blir sendt til hudlegen. Hudlegen vil deretter skrive resept elektronisk. Dette tar ca 2-3 arbeidsdager fra blodprøven blir tatt. Du mottar beskjed i pasientsky når resepten er klar. Du behøver ikke be om ny blodprøverekvissjon fra hudlege hver gang det skal tas, den ligger klar hos Furst fra gang til gang.

Andre opplysninger

De aller fleste pasientene vil ha behov for fuktighetskrem på grunn av tørr hud under behandlingen og hudlegen kan gi gode råd om hvilke kremer som gir tilstrekkelig fuktighet. En av bivirkningene er tynn huden som fører til overfølsomhet for sollys. Det anbefales solkrem med minimum faktor 30 på solutsatte områder annenhver time, dette er spesielt viktig vår og sommer. Det er viktig å huske på at isotretinoin-kapslene er personlige, individuelt tilpasset og gis under oppfølging hos hudlege.