Korona: Har du pågående symptomer og ønsker legeundersøkelse, booker du time i Luftveisklinikken på Frogner. Les mer
 • no
 • en
Bestill time
 • no
 • en
Bestill time

Influensavaksinen – 2021/2022

Hvorfor er det viktig å vaksinere? Les mer om sesongens influensavaksine og hvordan vi i Dr.Dropin ønsker å tilrettelegge best mulig for dine ansatte:

  • Vi møter opp på deres kontor
  • Ansatte får tildelt egne tidspunkter hvor de blir møtt av erfarne sykepleiere som setter vaksinen
  • Vaksinering og registrering tar kun 10 minutter per ansatt
  • Vi skreddersyr betaling som passer dere

Ta kontakt med oss på bedrift@drdropin.no så avtaler vi en tid som passer dere og kartlegger hvilke ansatte som ønsker vaksinen.

Hvorfor er det viktig å vaksinere?

Ved å vaksinere seg mot influensa aktiveres immunapparatet uten at vi blir syke. Sykdom forebygges på en enkel og effektiv måte og bidrar til å redusere spredning av smitte på arbeidsplassen.

De som vaksineres får beskyttende immunitet mot viruset, noe som medfører immunitet og/eller et mindre alvorlig sykdomsforløp dersom man blir smittet. ​​Influensavaksineringen kan spare tid for ansatte, ressurser for bedriften  og redusere sykefravær.

Hensikten med vaksinering

Alle som ønsker det kan få tatt influensavaksinen hvert år. Det som er spesielt med influensavirus er at de stadig forandrer seg, dels ved mindre endringer fra år til år, dels ved større plutselige forandringer. Derfor anbefales det årlig vaksinering til de som er i risikogruppene og de som ønsker redusere risikoen for å selv bli syk.

I Norge faller influensasesongen vanligvis innenfor perioden november til mars. Vi tar imot booking allerede nå og starter vaksinering i uke 42.

Det tar 10 – 14 dager fra vaksinen settes til du kan forvente effekt. Effekten av vaksinen avtar over tid. For å få best mulig beskyttelse bør man vaksinere fra oktober til desember, men man har nytte av vaksinering så lenge det er influensa i omløp.

Hvordan fungerer en vaksinasjon gjennom Dr.Dropin?

Dr.Dropin tilbyr tidsbesparende og sikker vaksinering på deres arbeidsplass.

Ta kontakt med oss på bedrift@drdropin.no så avtaler en tid som passer dere og kartlegger hvilke ansatte som ønsker vaksinen.

Ansatte får tildelt tid og sted for vaksinering hvor de blir møtt av erfarne sykepleiere som setter vaksinen. Vaksinering og registrering tar kun 10 minutter per ansatt. Bedriften velger selv om de ønsker å betale for sine ansatte eller om de ansatte betaler vaksinen fullt eller delt. Vi skreddersyr betaling slik det passer dere.

De ansatte vil bli registrert i SYSVAK, det nasjonale vaksinasjonsregisteret. Formålet med SYSVAK er å holde oversikten over vaksinasjonsstatus for den enkelte og over vaksinasjonsdekningen i landet. Denne registreringen gjøres av Dr.Dropin.

Om sesonginfluensavaksinen 2021/22

Sesonginfluensavaksinene inneholder fire influensavirustyper - to A-stammer og to B-stammer. Influensavaksiner må tilpas­ses end­ringene hos virus og derfor oppdateres før hver sesong.

Effekten av influensavaksine varierer fra år til år, men ligger i gjennomsnitt på cirka 60 prosent.

Bivirkninger av influensavaksinen:

 • Vaksine mot sesonginfluensa har vært brukt i mange år, og har generelt lite bivirkninger
 • Alle vaksiner kan gi ømhet, rødhet og hevelse på stikkstedet.
 • Noen får også feber, lett sykdomsfølelse og muskelsmerter. Dette er ikke influensa, men immunforsvaret som reagerer på vaksinen.
 • Allergiske reaksjoner eller andre alvorlige bivirkninger forekommer sjelden.
 • Influensavaksinen inneholder bare deler av drepte influensavirus og kan derfor ikke gi influensasykdom.

Alle legetjenester
Legetime på dagen
Fast pris

Unknown block type "localeBlock", please specify a serializer for it in the `serializers.types` prop
Bestill time

Organisasjonsnummer:
919 149 795
Adresse:
Bogstadveien 30, 0355 Oslo
Mobilnummer: