• no
  • en
Book an appointment
  • no
  • en
Book an appointment
Back to Tests and Vaccines

Influenza

Les Dr.Dropins råd og finn ut om du er en av de som anbefales å ta vaksinen.

Du kan enkelt booke time for vaksinering her. Du booker en vanlig legetime hos Dr.Dropin til 595,- og kommer til klinikken til avtalt tid.
Influensavaksine er inkludert i prisen.

Book an appointment in one of our clinics

Book an appointment

Please contact us if you have any questions

Send e-mail

Visste du at Folkehelseinstituttet anbefaler influensavaksine til 1,6 millioner nordmenn? Det gjelder blant annet alle over 65 år, gravide, personer med kronisk lungesykdom, hjerte og-karsykdom, diabetes, leversvikt og nyresvikt, nevrologisk sykdom/skade eller nedsatt immunsystem. Hvis man er i risikogruppen kan man få alvorlige komplikasjoner dersom man får influensa.

Det mange ikke er klar over er at man kan smitte andre med influensavirus uten å vise tegn til sykdom selv. Derfor anbefales det at alt helsepersonell skal influensavaksineres. Men det er ikke bare helsepersonell som ofte omgås mennesker i risikogruppen - det er familie, venner, nære og kjære. Hvis du kjenner noen i risikogruppen, anbefaler vi derfor å ta influensavaksinen for å beskytte deg selv og de rundt deg.

Målet er først og fremst at de som virkelig trenger det på grunn av egen sykdom og de som skal ivareta andre som er syke eller er i risikogruppen tar vaksinen. Men enkelte tar den for å unngå å være influensasyk under eksamenstid, juletid og vinterferietid. Andre tar den fordi de ikke har tid til å være borte fra jobb, trening eller forestillingen på det lokale teateret.