• no
  • en
Book an appointment
  • no
  • en
Book an appointment
Back to Contraceptives

Contraceptive pills

How we can help you

The doctors at Dr.Dropin will give thorough information about contraceptive options and make prescriptions. Welcome to our general practitioners and gynecologists.

Ulemper og fordeler

Det finnes p-piller med og uten østrogen, og mini-pille. Fordelen med å velge prevensjon uten østrogen er at man ikke får økt risiko for blant annet blodpropp. P-piller (både med og uten østrogen) kan gi mindre menstruasjonsplager og også reduserte blødninger.

P-piller med gestagen

P-piller med gestagen (men uten østrogen) hindrer befruktning først og fremst ved å gjøre slimet i livmorhalsen seigere og dermed hindre sædcellen i å komme frem til eggcellen. De vil også til en viss grad hindre at eggcellen modner og dermed forhindre eggløsning.

Minipiller

Minipiller er veldig like p-piller uten østrogen, men minipiller hindrer ikke eggløsningen og vil være litt mindre sikre av den grunn. De må også tas til samme tidspunkt hver dag.

P-piller med gestagen og østrogen

P-piller med gestagen og østrogen hindrer eggløsning, er veldig sikre og gir bedre blødningskontroll. Men p-piller vil også øke risikoen for blant annet blodpropp og hjerte-kar- sykdom.

Bivirkninger ved bruk av p-piller

De vanligste bivirkningene ved bruk av p-piller er hodepine, ømme bryster, tørrhet i skjeden, økt utflod, humørsvingninger, nedstemthet, kviser og mindre sexlyst. Bivirkningene er verst i starten, typisk de første 3 månedene, men dersom de ikke går over kan man vurdere å bytte til en annen p-pille eller annen prevensjon.

Forfatter: Allmennlege Anne Marte Ladim.
Sist oppdatert: 20. mars 2020
Lesetid: 2 min

Mer informasjon om prevensjonsmidler

Spiral

P-stavMer informasjon om kvinnehelse

Abort

Bakteriell vaginose

Brystkreft

Gynekologi

HPV-vaksine

Livmorhalsprøve / Celleprøve

Prevensjon

Ultralyd

Alle legetjenester
Legetime på dagen
Fast pris

  • 595,- for clinic
  • 350,- for video
Book an appointment