• no
  • en
Bestill time
  • no
  • en
Bestill time

Allergi

Vi kan hjelpe deg med diagnostisering og allergimedisinering, og gi kortisonsprøyte. Vi kan også henvise videre til allergivaksinasjon, også kalt “hyposensibilisering”.

Allergi er en tilstand som skyldes et overaktivt immunsystem hvor kroppen reagerer på en unormal måte mot stoffer fra det ytre miljø (for eksempel med rennende øyne, kløende nese, utslett, tretthet eller konsentrasjonsvansker). Tilstanden kan gi plager fra de fleste organsystemer, og det finnes mange forskjellige stoffer man kan være allergisk for (for eksempel pollen, gluten, hundehår/kattehår).

Allergi behandles litt ulikt ettersom hva man er allergisk for. Er du for eksempel allergisk mot pollen eller lignende forsøker man vanligvis med lokalbehandling først (nesespray og/eller øyedråper). For noen typer matvareallergier er behandlingen og rett og slett unngå å spise det du er allergisk for.

Noen trenger allergitabletter for å få bukt med symptomene.
I noen tilfeller trenger man en kortisonsprøyte for å dempe symptomene. Vi har disse tilgjengelig på våre klinikker og kan sette den ved behov.

Forfatter: Allmennlege Anne Marte

Bestill time i en av våre klinikker

Bestill time

Alle legetjenester
Legetime på dagen
Fast pris

Bestill time