• no
 • en
Bestill time
 • no
 • en
Bestill time
Tilbake til Akne

Aknebehandling med Isotretinoin

Aknepakke 2 995,-

  • Dekker behandlingsløp for medikamentell behandling med Isotretinoin til resultat er oppnådd. Pakken inkluderer oppfølgingstimer med hudlege til fullført aknebehandling – medikament kjøpes på apotek. Dette er typisk tre oppfølgingskonsultasjoner og en varighet på seks måneder (kan variere fra 4-8 måneder).

Hva er isotretinoin?

Isotretinoin er et legemiddel som har kjemisk likhet med vitamin A. Stoffet brukes mot utbredt akne (”kviser”) der annen behandling ikke har hatt effekt og er forsøkt.

Hvordan virker Isotretinoin?

Isotretinoin virker ved å dempe celledelingen i huden, som igjen vil gi redusert talgproduksjon.Talg er det hvite innholdet i kvisen. Selve betennelsesreaksjonen i huden vil også dempes. Selv om stoffet gis som en kur på bare 4 – 6 måneder, har det en varig og god effekt hos de aller fleste pasientene. Isotretinoin har dessverre ingen effekt på arr som er til stede før kuren.

Hvordan skal du ta Isotretinoin?

Hele døgndosen / dagsdosen skal tas på et fast tidspunkt og sammen med mat (bedre opptak i tarm). Det er viktig å ta Isotretinoin som foreskrevet av hudlegen. Du vil få en individuell dosering med utgangspunkt i blant annet vekt og bruk av andre medisiner.

Bestill time i en av våre klinikker

Bestill time

Bivirkninger 

Alle pasienter som får isotretinoin opplever noe bivirkninger, men heldigvis er de som oftest milde og vil gå spontant tilbake etter endt behandling. Etter noen ukers behandling vil de aller fleste oppleve at huden og leppene blir tynne og tørre. Øyne og neseslimhinner vil også oppleves tørre og kan skape økt tendens til neseblødning og problemer for de med kontaktlinser  Andre bivirkninger som bør nevnes er lett stivhet og smerter i muskler og ledd, hodepine og hos noen få konsentrasjonsvansker. Sjeldnere bivirkninger forekommer også og ved mistanke om det bør du ha oppfølging hos hudlegen din. Isotretinoin kan også føre til endringer i enkelte blodprøver (leverprøver, fettstoffer), og dette må avklares med jevnlige kontrollprøver før og under behandlingen.

Sjeldne/alvorlige bivirkninger

  • Fosterskade dersom svangerskap under behandlingen eller innen 3 mnd etter avslutning av kur
  • Påvirkning av leveren med utslag på blodprøver
  • Depresjon og nedstemthet, ved tidligere konstantert depresjon
  • Initial forverring med store betente kviser
  • Magesmerter som kan være forårsaket av påvirkning på bukspyttkjertelen, eller tarmslimhinnen
  • Redusert nattsyn

Kan man innta alkohol mens man benytter Isotretinoin?

Ja, men fordi Isotretinoin benytter seg av de samme nedbrytningsveiene i leveren som alkohol, bør man være meget varsom i behandlingsperioden slik at leveren ikke overbelastes.

Graviditet og kvinner i fruktbar alder

Ved bruk av Isotretinoin under graviditet vil det i 100% av tilfellene føre til alvorlige skader på fosteret. Myndighetene har derfor innført særlige forsiktighetsregler ved behandling av kvinner i fertil (fruktbar) alder: Kvinnen skal bruke sikker prevensjon èn måned før behandlingsstart, under hele behandlingen, og i to måneder etter avsluttet kur. Det tas månedlig graviditetstest ved blodprøve under behandlingen, og legen har ikke anledning til å skrive resept for mer enn èn måned om gangen til kvinnelige pasienter og først etter at negativ hcg-test foreligger.

Blodprøver og ny resept

For å få ny resept må blodprøver foreligge hos hudlegen. De bes dra rett til Furst for å ta blodprøver. Tidligere rekvisisjon kopieres da av de og blodprøven tas og blir sendt til hudlegen. Hudlegen vil deretter skrive resept elektronisk. Dette tar ca 2-3 arbeidsdager fra blodprøven blir tatt. Du mottar beskjed i pasientsky når resepten er klar. Du behøver ikke be om ny blodprøverekvissjon fra hudlege hver gang det skal tas, den ligger klar hos Furst fra gang til gang.


Andre opplysninger

De aller fleste pasientene vil ha behov for fuktighetskrem på grunn av tørr hud under behandlingen og hudlegen kan gi gode råd om hvilke kremer som gir tilstrekkelig fuktighet. En av bivirkningene er tynn huden som fører til overfølsomhet for sollys. Det anbefales solkrem med minimum faktor 30 på solutsatte områder annenhver time, dette er spesielt viktig vår og sommer. Det er viktig å huske på at isotretinoin-kapslene er personlige, individuelt tilpasset og gis under oppfølging hos hudlege.


Hva inkluderer “AKNE PAKKEN”?

  • All oppfølging via hudlege under kuren med isotretinoin. Herunder kontroll på blodprøvesvar og reseptforskrivning.
  • Kontroller: Du bestemmer selv når du ønsker å ha ny hudlegekontroll. Anbefalt minimum 1 kontroll på slutten av kuren for å vurdere effekt og respons. Du bestiller time som vanlig hos hudlege på nettsiden eller i appen til Dr.Dropin , og skriv  “kontroll aknepakke” som kommentar.
  • Arrbehandling etter kuren dekkes ikke av aknepakken.

Hvordan kan Dr.Dropin hjelpe deg?

Hos Dr. Dropin har du mulighet til å booke time for vurdering av din akne hos hudleger.

Les mer om hudlege

Bestill time til hudlege

Hudlege når du trenger det

Fornuftig pris

Forutsigbar og fornuftig pris, uten skjulte kostnader og overraskende tillegg.

Inkluderer forbruksmateriell, søknader, resepter m.m.

Uten henvisning

Du booker selv enkelt time via nettsiden eller appen til Dr. Dropin, og behøver ingen henvisning på forhånd.

Hudlege når du trenger det

Hos Dr.Dropin må du ikke vente flere måneder for å få en time til hudlege. Her får du time raskt og det er enkelt å bestille time.

Alle legetjenester
Legetime på dagen
Fast pris

Bestill time